• Neka mi posljednja riječ bude ta, da se uzdam u Tvoju ljubav R. Tagore

Đakonsko ređenje – »Besplatno primiste, besplatno dajte!«

U subotu, 3. studenoga 2011., u zagrebačkoj prvostolnici, zagrebački nadbiskup Josip kardinal Bozanić, zaredio je 13 mladića, među kojima je i fra Željko Klarić, član Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca. Na svečanom euharistijskom slavlju sudjelovali su pomoćni zagrebački biskupi: mons. Valentin Pozaić, mons. Ivan Šaško i mons. Mijo Gorski; provincijali redovničkih zajednica, među kojima fra Ljudevit Maračić; mnoštvo svećenika i đakona, redovnika i redovnica, redovničkih kandidata i kandidatica.

Obraćajući se okupljenim vjernicima i đakonima, kardinal Bozanić je rekao: „Ova okupljena Crkva u našoj prvostolnici, raduje se vama i s vama zahvaljuje Gospodinu za dar vašega poziva. Đakonski poziv potrebno je gledati u kontekstu cjelokupnoga života. Život je sam po sebi poziv. Nitko od nas nije sam sebe stvorio. Nitko ne može sam sebi dati život. Otac nebeski nas je sve pozvao u postojanje. On je naš Stvoritelj. Ako smo pozvani u život, onda naš život treba biti odgovor Onome koji nas poziva. Đakonsko ređenje je sigurno poseban poziv, koji od kandidata traži da najprije prepozna činjenicu kako je sav njegov život Božji poziv. Taj nezasluženi dar Božjeg poziva trebamo prihvatiti otvorena i zahvalna srca.“

Liturgijsko slavlje uzveličao je zbor pod ravnanjem maestra Miroslava Martinjaka.

Nakon euharistijskoga slavlja, u samostanskoj blagovaonici samostana Sveti Duh održan je i svečani ručak i bratsko druženje s članovima obitelji fra Željka.

Fra Željku želimo plodonosan rad na njivi Gospodnjoj!

[nggallery id=25]

Ovaj tekst je objavljen u: Vijesti. Both comments and trackbacks are currently closed.