• Ljubav je tvoja bolja od života, moje će te usne slavit Ps 63,4

Duhovna obnova u Požegi

U petak, 23. ožujka 2012. godine, fra Josip Blažević i evangelizacijska zajednica, uz pomoć nekih bogoslova, održali su poludnevnu duhovnu obnovu profesorima i polaznicima Katoličke klasične gimnazije u Požegi.

Cijeli program je bio ispunjen franjevačkim sadržajem. Primjer svetoga Franje i svetoga Maksimilijana Kolbea mogu i danas biti putokazom mnogim mladima koji žele slijediti volju Oca nebeskoga. Uz kateheze koje su usko povezane s svakodnevnim načinom života jednoga kršćanina, fra Josip je progovorio o modernim duhovnim strujanjima koja u svoje redove dovode sve više mladih ljudi koji zbog neznanja ili pak znatiželje žele steći određena iskustva. Kateheze su bile popraćene igrokazima i scenskim isječcima.

Na duhovnoj obnovi je sudjelovala većina gimnazijalaca i djelatnika požeške gimnazije, oko 250 sudionika. Program je završen svetom misom u požeškoj katedrali sv. Terezije Avilske koju je predslavio voditelj duhovne obnove fra Josip Blažević, a koncelebrirali su i ostali svećenici među kojima i vlč. Robert Mokri koji je ravnatelj Kolegija i Klasične katoličke gimnazije, ujedno i organizator ove duhovne obnove.

Ovaj tekst je objavljen u: Uncategorized, Vijesti. Both comments and trackbacks are currently closed.