• Jer dragocjen si u mojim očima, vrijedan si i ja te ljubim Iz 43,4

Evangelizacijska grupa

Evangelizacijska grupa

„…manji brat konventualac danas je pozvan da se u ‘duhu Asiza’ zalaže za novu evangelizaciju…“ (U školi svetoga Franje, opći priručnik za odgoj i izobrazbu, br. 14.)

Tragom rečenoga, u župi sv. Antuna Padovanskoga, sredinom veljače 2010. započeli smo djelo evangelizacije na inicijativu klerika fra Stjepana Brčine. „Nije se smatrao prijateljem Kristovim“, piše sv. Bonaventura za sv. Franju, „ako se ne bi brinuo za besmrtne duše Kristovom krvlju otkupljene“ (Bonaventura, ). Svjesni da se zrelost u vjeri manifestira kroz zauzetost u evangeliziranju koja obvezuje sve krštenike, i potaknuti primjerom sv. Franje, i sami smo odlučili u svoju svakodnevicu utkati širenje radosne vijesti o Isusu Kristu, te našim suvremenicima, koji su s obzirom na Krista postali ravnodušni, istoga Krista nositi svakodnevno.

Ciljevi naših evangelizacijskih inicijativa:

 • Osobno posvećenje i rast u vjeri (razmatranje Božje riječi, proučavanje KKC, sakramente, različite duhovne vježbe i tečajeve, molitva krunice, zajednička i osobna molitva,…)
 • Evangelizacija, na način da organiziramo i vodimo duhovne vježbe, obnove i tečajeve, noćna bdijenja, tjedne molitvene susrete,…

Kako izgledaju naši susreti?

Okupljamo se u 16:30 h na Svetom Duhu. Naši susreti su molitveno-radni. Svaki susret započinje molitvom i pjesmom te razmatranjem Božje riječi. Zatim slijedi osvrt na protekli tjedan te radni dio koji se sastoji od raznih priprema za tečajeve, bdijenja i slično. Voditelj grupe je fra Stjepan Brčina. Grupa se sastoji od 25 članova, različitih profesija i životnih usmjerenja. Navesti ćemo samo neke: studenti Katoličkog bogoslovnog fakulteta, srednjoškolci, bogoslovi, domaćice, medicinske sestre, arhitekti…Svi su dobrodošli.

Neke naše aktivnosti u prošlosti:

 • 26.-28. veljače 2010. – duhovna obnova za župu sv. Marije Magdalene u Ivancu
 • 30. ožujka 2010. – pokorničko bogoslužje na Šalati za učenike Nadbiskupske klasične gimnazije
 • 1.-2. svibnja 2010. – tečaj Filip u župi sv. Antuna Padovanskoga za učenike Nadbiskupske klasične gimnazije
 • 22.-23. svibnja 2010. – duhovsko bdijenje u župi sv. Antuna Padovanskoga
 • 29. listopada 2010. – prvo noćno bdijenje, u nizu od deset, na temu Deset Božjih zapovijedi
 • 19.-21. studenog 2010. – tečaj Filip za župu Blažene Djevice Marije od Žalosti u Španskom
 • 26. studenog 2010. – drugo noćno bdijenje u župi Sv. Antuna Padovanskog na temu Druga Božja zapovijed

Planovi za bližu budućnost:

 • Nastavak mjesečnih noćnih bdijenja na temu Deset Božjih zapovijedi u župi sv. Antuna Padovanskog, na Svetom Duhu u Zagrebu.
 • Osmišljavanje i održavanje duhovnih obnova primjerenih raličitim kategorijama vjernika, osobito djeci i mladima

Otvoreni smo svim ljudima dobre volje, koji žele živjeti i navještati Krista po uzoru na svetoga Franju, koji je i danas mnogima primjer življenja evanđelja, ali i pravi evangelizator koji je svojim životom i primjerom navještao Radosnu vijest. Preduvjet dolaska je želja za osobnim rastom u vjeri i  evangelizacijom u današnjem vremenu.

Želite li nam se pridružiti kontaktirajte nas na našu mail adresu: stjepan.brcina@gmail.com

Radosno vas iščekujemo!

Mir i dobro!