• Istina će vas osloboditi Iv 8,32

Fra Marco Tasca – ponovno izabran za generalnog ministra Reda

fra Marco TascaFra Marco Tasca rođen je 9. lipnja 1957 godine u Sant’Angelo di Piove blizu Padove. U Red franjevaca konventualaca ušao je 29. rujna 1968 godine. Jednostavne zavjete položio je 17. rujna 1977. u Padovi, a svečane 28. studenog 1981. godine također u Padovi. Teološki studiji završio je u Padovi, a magisterij iz psihologije i pastoralne teologije u Rimu na Papinskom salezijanskom sveučilištu. Za svećenika je zaređen 19. ožujka 1983. godine u svome rodnom mjestu. Od 1988. do 1994. godine bio je odgojitelj u malom sjemeništu, a od 1994. do 2001. godine odgojitelj bogoslova u Padovi. Predavao je psihologiju i katehetiku na Teološkom institutu u Padovi. Na provincijskom kapitulu 2001. godine izabran je za službu kapitularnog kustosa i gvardijana u Camposampieru. Godine 2005. izabran je za provincijalnog ministra Padovanske provincije svetoga Antuna Padovanskoga franjevaca konventualaca. U tome razdoblju vršio je službu potpredsjednika Konferencije viših redovničkih poglavara Italije i predsjednika Franjevačkog pokreta Sjevero-istočne Italije.

Dana 26. svibnja 2007. godine na redovitom Generalnom kapitulu Reda franjevaca konventualca koji se održavao u Asizu izabran je za generalnog ministra Reda franjevaca konventualaca kao 119. nasljednik svetoga Franje Asiškog.

Dana 29. siječnja 2013. godine na jubilarnom 200. generalnom kapitulu Reda ponovno je izabran za Generalnog ministra Reda na mandat od šest godina.

Ponovno izabranom generalnom ministru Reda iskreno čestitamo i želimo obilje Božjeg blagoslova u obavljanju odgovorne službe.

A rieletto Ministro generale del nostro Ordine auguriamo ogni benedizione di Dio nel compimento dell’incarico a lui affidato.

Ovaj tekst je objavljen u: Vijesti. Both comments and trackbacks are currently closed.