• Neka mi posljednja riječ bude ta, da se uzdam u Tvoju ljubav R. Tagore

Gospodin moj i Bog moj

Današnje Evanđelje pred nas stavlja nekoliko slika koje nam zorno pokazuju kako bi se mi u svojem vjerničkom životu trebali ponašati.

Prvo Isus govori Mir vama, tim pozdravom i mi smo pozvani da taj mir darujemo svima koji nas okružuju i da praštamo.

Zatim, tu je lik apostola Tome za kojega kažemo da je nevjerni Toma.Morali bismo se zapitali kako bi mi postupili na njegovom mjestu, jer mi uvijek imamo hrabrosti pričati okolo, ali kad treba dati svjedočanstvo često nalazimo izlike i često smo manji od makova zrna zato bi trebali svakoga dana poput Tome ponavljati riječi Gospodin moj i Bog moj. Neka nam on bude primjer koji će nas voditi svaki svakoga dana pred Gospodina i davati nam snage da ustrajemo na putu spasenja. Iako isprva nije vjerovao onome što su mu ostali apostoli govorili o Uskrslome, ali nakon susreta sa živim Bogom izgovara svoju ispovijest vjere. Priznaje Isusa svojim gospodinom, onim koji upravlja njegovim životom,onim koji ga vodi i koji mu pokazuje put, ali ga priznaje i svojim Bogom, onim koji spašava i donosi život.

Danas također slavimo i nedjelju Božanskog milosrđa zato dopustimo milosrdnom Isusu da zrakama svoga milosrđa dotakne i naše stvarnosti da bi svakoga trenutka bili spremni reći gospodinu: Evo me!

Ovaj tekst je objavljen u: Razmatranje. Comments are closed, but you can leave a trackback: Trackback URL.