• Volite, uvijek volite do boli! Majka Tereza

Molitveno bdijenje

Na uočnicu svetkovine sv. Franje Asiškoga klerikat franjevaca konventualaca priredio je molitveno bdjenje u kapelici Svetog Duha povodom svečanih zavjeta dvojice klerika, fra Stjepana Brčine i fra Filipa Pušića, te povodom đakonskog ređenja fra Vladimira Vidovića. Molitveno bdjenje predvodio je fra Josip Blažević, magistar klerika, a svojim pjesmama ga je uveličao zbor mladih.

Bdjenje se sastojalo od tri dijela. U prvom dijelu Služba riječi slušali smo odlomak iz Poslanice Filipljanima čije su riječi „što je za mnom zaboravljam, za onim što je preda mnom prežem“ budući zavjetovanici učinili svojim geslom. Prigodnom homilijom fra Josip je ohrabrio braću koja će započeti novi period života potpunoga predanja i služenja Bogu, Crkvi, Redu i narodu. Drugi dio bdijenja sastojao se od meditacija o redovničkim zavjetima siromaštva, poslušnosti i čistoće koji su „prineseni“ na oltar u obliku svijeće. Treći dio sastojao se od euharistijskog klanjanja u tišini, u kojem smo skrušenih srca molili Gospodina da u svom zagrljaju čuva i prati ove mladiće. Molitveno bdjenje završilo je molitvom za zvanja blaženog Ivana Pavla II. i euharistijskim blagoslovom.

U kapelici se osim braće iz samostana i inozemstva okupila obitelj, rodbina i prijatelji naših budućih svečanozavjetovanika.

Ovaj tekst je objavljen u: Vijesti.