• Volite, uvijek volite do boli! Majka Tereza

NEDJELJA USKRSNUĆA GOSPODINA NAŠEGA ISUSA KRISTA

 

hqdefaultIv 20, 1-9

Čitanje svetog Evanđelja po Ivanu

 

Prvog dana u tjednu rano ujutro, još za mraka, dođe Marija Magdalena na grob i opazi da je kamen s groba dignut. Otrči stoga i dođe k Šimunu Petru i drugom učeniku, kojega je Isus ljubio, pa im reče: »Uzeše Gospodina iz groba i ne znamo gdje ga staviše.«

 

Uputiše se onda Petar i onaj drugi učenik i dođoše na grob. Trčahu obojica zajedno, ali onaj drugi učenik prestignu Petra i stiže prvi na grob. Sagne se i opazi povoje gdje leže, ali ne uđe. Uto dođe i Šimun Petar koji je išao za njim i uđe u grob. Ugleda povoje gdje leže i ubrus koji bijaše na glavi Isusovoj, ali nije bio uz povoje, nego napose svijen na jednome mjestu.

 

Tada uđe i onaj drugi učenik koji prvi stiže na grob i vidje i povjerova. Jer oni još ne upoznaše Pisma da Isus treba da ustane od mrtvih.

 

Riječ Gospodnja.

 

Uskrs je mnogi hrle u crkve da vide prazan Isusov grob poput Marije Magdalene. Nakon velikog petka i velike subote dolazi nam novo svjetlo, pošto je za nas Isus dao život na križu sad nam se pokazuje da je Uskrsnu. Učenici su u strahu i pomalo su izgubljeni,  ne vide izlaza iz te tame koja ih obuzima. Ako su učenici živjeli u naše vrijeme, oni će biti odvedeni od strane online casino.
Iznenada u taj mrak ulazi zraka  koju  isprva ne razumiju no ubrzo će se sve razjasniti. Pred nas se stavljaju tri osobe prva je Marija Magdalena ona dolazi do groba i vidi kamen koji je dignut s groba ona sva u strahu potrči do Petra  i ljubljenog učenika. U ovoj osobi  Marije vidimo  pripadnike naše zajednice koje vide „Božju stvarnost“ i od nje bježe.

Druga je osoba Petar koji se oduševljava i spremno ide dalje za Kristom iako ga je netom zatajio, u ovom liku većina nas se prepoznaje. Tu je i treća osoba, a to je ljubljeni učenik koji gleda i vjeruje koji došavši do groba čeka. Kakav se osjećaj u meni budi Nedjelja uskrsnuća Gospodinova, imali nade? Što ja vidim u svemu tome i u kojoj se osobi prepoznajem?

Ovaj tekst je objavljen u: Nekategorizirano, Promišljanje, Razmatranje. Comments are closed, but you can leave a trackback: Trackback URL.