• Istina će vas osloboditi Iv 8,32

Novi broj Vox Minoruma!

Poštovane čitateljice i čitatelji, dragi prijatelji!
Čast nam je i zadovoljstvo predstaviti vam novi, šesti broj Glasila odgojnih ustanova Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca: sjemeništa, postulature, novicijata i klerikata Vox minorum.
U ovogodišnjem broju dominiraju teme vezane uz slavlje Godine vjere i novu evangelizaciju. Osim događaja iz tzv. godišnjaka koji su obilježili odgojno-obrazovnu 2012. godinu, broj je bogat različitim zanimljivim i kreativnim člancima, razmišljanjima i svjedočanstvima koji odišu vedrinom i radošću mladih. Uz Godinu vjere, fra Filip Pušić je razgovarao s gospodinom Željkom Špremom, pastoralnim suradnikom u Župi sv. Antuna Padovanskoga u Zagrebu, s fra Bojanom Rizvanom i Zvonimirom Pervanom. Fra Ivan Lotar piše o vjeri u čovjekovu životu, a fra Milan Gelo o sv. Franji Asiškom kao evangelizatoru. Središnje stranice časopisa zauzima bogata fotogalerija. Vox minorum donosi i prilog,označivač knjiga, koje je izdao klerikat povodom otvaranja web stranice www.bogoslovi.ofmconv.hr.

Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca nakladnik je časopisa, a grafički ga uredio i dizajnirao Veritas – Glasnik sv. Antuna Padovanskoga. Časopis je besplatan i služi za upoznavanje odgojnih ustanova kao i za promicanje duhovnih zvanja.

Dragi prijatelji,
vrijeme u kojem živimo traži hrabre i odvažne svjedoke vjere. Molimo jedni za druge kako bismo zajedničkim snagama bili novo vino, vino Božje ljubavi i radosti u ovome svijetu.

Ovaj tekst je objavljen u: Vijesti, Vox minorum. Both comments and trackbacks are currently closed.