• Dođite k meni svi vi koji ste umorni i opterećeni i ja ću vas odmoriti Mt 11,28

Početak novicijata u Asizu

Predragi, molili smo za tebe i došao si među nas. Pred tobom je posebno vrijeme ispunjeno Njegovom Prisutnošćum, Njegovom željom da govori tvome srcu. Prvi dar koji ti je Gospodin dao jesu tvoja braća, njih trinaestorica… Čuvaj ih u svome srcu… (Iz Dobrodošlice magistara fra Alfreda M. Avallonea i fra Lucia Massaccesija koja u sobi dočekala svakoga novaka.) Na blagdan Rana svetoga Franje, 17. rujna 2011. godine, ovogodišnji kandidati naše Provincije, Franjo Škarec, Marko Parat, Robert Janđel i Vjekoslav Džijan, obredom oblačenja redovničkoga odijela započeli su godinu kušnje ili novicijata u asiškom Svetom samostanu. Obred oblačenja započeo u 12 sati procesijom četrnaestorice mladića prema grobu svetoga Franje gdje je uslijedila molitva Srednjega časa.

Nakon otpjevanih psalama, kratkoga čitanja te odlomka iz franjevačkih spisa, fra Giuseppe Piemontese, kustos Asiške kustodije i predslavitelj obreda, biranim je riječima potaknuo i ohrabrio mladiće koji su se odlučili odazvati Gospodinovu pozivu u nasljedovanju Krista siromašnoga po primjeru svetoga Franje. U ime bratstva asiškoga Svetog samostana, izrazio je kandidatima dobrodošlicu rekavši kako ih zajednica prima s velikom radošću.

Magister fra Alfredo je blagoslovio habite koje su kandidati obukli i postali novaci, mala braća konventualci.

Ovogodišnji novicijat ima četrnaest novaka: osmoricu mladića iz Italije, četvoricu iz Hrvatske, po jednog iz Francuske i Mađarske.

Obredu je prisustvovala delegacija iz Hrvatske s fra Zdravkom Tubom i fra Josipom Ivanovićem te dvojicom postulanata Vilčekom Novačkim i Antunom Radovanićem, a sudjelovao je i fra Stjepan Brčina, koji je u Asizu.

Našim dragim novacima

fra Franji, fra Marku, fra Robertu i fra Vjekoslavu

od srca želimo dobar početak i blagoslovljeno vrijeme novicijata.

Ovaj tekst je objavljen u: Vijesti. Both comments and trackbacks are currently closed.