• Jedina važna stvar, kada budemo odlazili, bit će tragovi ljubavi što ćemo ih ostaviti za sobom. Albert Schweitzer

Površnost!

Kršteni smo, ali ne živimo svoje krštenje. Kršćani smo, ali ne živimo život Kristov. Često pljujemo Crkvu koja pada, a ne pomažemo joj da se obnovi. Sažaljevamo gladne i nemoćne, ali ne priskačemo im u pomoć. Što je još gore, sažaljevamo sami sebe, ostajući u svom blatu koje smo si stvorili neurednim življenjem, preživljavajući od trenutka do trenutka, od ručka do ručka, od grijeha do grijeha, nestrpljivo iščekujući neko zadovoljstvo.

U čemu je problem? Zašto nemamo snage? Zašto smo izgubili volju boriti se? Zašto sve izgleda beznadno? Zato jer si zaboravio tko si, tko te stvorio i zašto si stvoren, zašto postojiš. Probudi se, ustani, skini staru odjeću i počni živjeti novim životom na koji te Isus poziva. Zaboravljaš da si na krštenju sklopio s njim savez života. On je svoj život darovao za tebe. Mučen je i ubijen. Sada je na tebi red. I ti svoj život daj za njega po drugima. Uzmi svoj površni, lomni, smrtni, ograničeni, bolesni život i predaj ga Isusu u ruke. Dopusti mu da oblikuje tvoj život i da ga upotrijebi za druge. Nije li upravo to smisao našega života? Dopusti da te ispuni svojim duhom, prihvati njegov mentalitet, njegov način života i postani s njime prijatelj. Neka u svetoj pričesti on svoje tijelo stopi s tvojim i tada će on biti u tebi. Tada ćeš, predajući se u povjerenju njemu, moći ljudima pomoći i sačuvati život za život vječni.

Nije li odvratno mrziti čovjeka i živjeti u okovima i lancima koji od tebe stvaraju roba. A kako je samo lijepo biti čovjek, ako smo prijatelji Božji. Baš danas Bog s tobom želi sklopiti novi savez, želi upisati svoje riječi u tvoje srce i svoj zakon u tvoju dušu, želi da budeš slobodan, slobodan od ogavnosti grijeha. Ti samo trebaš željeti Boga u svome življenju, i svome srcu, i zajedno s Davidom reći: Čisto srce stvori mi Bože, duh postojan obnovi u meni, operi me od moje krivice, od grijeha me mojega očisti, ne uzmi od mene svoga Svetoga Duha.

Iako je On sudac i gospodar ti možeš birati: izabrati dosadašnji život u grijehu, u sebecentričnosti, oholosti, nečistoći, ili odabrati novi život, život okrenut prema križu, tj. ljubavi prema Kristu i prema čovjeku.

Ovaj tekst je objavljen u: Razmatranje. Both comments and trackbacks are currently closed.