• Zapovijed vam novu dajem: ljubite jedni druge Iv 13,34

Pripravite put Gospodinu

The-way-forward-for-SMFS

Svako će tijelo vidjeti spasenje Božje.

Čitanje svetog Evanđelja po Luki

Petnaeste godine vladanja cara Tiberija, dok je upravitelj Judeje bio Poncije Pilat, tetrarh Galileje Herod, a njegov brat Filip tetrarh Itureje i zemlje trahonitidske, i Lizanije tetrarh Abilene, za velikog svećenika Ane i Kajfe, dođe riječ Božja Ivanu, sinu Zaharijinu, u pustinji. On obiđe svu okolicu jordansku propovijedajući obraćeničko krštenje na otpuštenje grijeha kao što je pisano u Knjizi besjeda Izaije proroka:

 

»Glas viče u pustinji: 
Pripravite put Gospodinu,

 poravnite mu staze!
 Svaka dolina neka se ispuni,
 svaka gora i brežuljak neka se slegne!
 Što je krivudavo, neka se izravna,
 a hrapavi putovi neka se izglade!
 I svako će tijelo vidjeti spasenje Božje.’«
 Riječ Gospodnja.

 

 

 

 

Današnje nam riječi evanđelja zorno pokazuju kamo treba ići. Ivan Krstitelj nas poziva i danas „Pripravite put Gospodinu, poravnajte mu staze“, tu nam ponovo upućuje poziv na obraćenje , na promjenu i ako još nismo donijeli odluku sad je pravo vrijeme da se zapitam gdje je moje srce i u kavom je stanju jesam li spreman darovati ljubav te ga iznova očistiti od grijeha kako bi bilo spremno da ovoga Božića ono postane Betlehemska štalica u koje će Josip i Marija položiti maloga Isusa. Trebamo se poniziti i priznati našu grešnost jer samo istinito pokajanje nas vraća u milosno stanje. Mnogi od vas su se od vas odvažili i krenuli na mise zornice to je samo jedan model odricanja koja nam zorno pokazuju put i ka Isusu, tu su još i djela milosrđa smognimo hrabrosti i ponudimo pomoć nekome u potrebi. Kreni već danas jer sutra će biti već kasno. Ne treba se bojati jer kad si si Isusom ne može nam nitko ništa.

Ovaj tekst je objavljen u: Nekategorizirano, Uncategorized, Vijesti. Comments are closed, but you can leave a trackback: Trackback URL.