• Dođite k meni svi vi koji ste umorni i opterećeni i ja ću vas odmoriti Mt 11,28

Svi već šuškaju o tom

“Pa zar već?” Upravo ovim pitanjem nerijetko započinje mjesec veljača. Svima nama to je “svakako” jedan od dva (tri) najdraža mjeseca u godini.
Znate o čemu govorim! Počeo je zimski ispitni rok! S nestrpljenjem i veseljem smo ga dočekali. Razlozi su vise nego razni: dobro se odmoriti, položiti (sve) ispite, pročitati koju knjigu i pogledati kakav film, iskoristiti slobodno vrijeme…
Šalu na stranu, ali ovaj period zahtjeva od svakoga od nas najmanje mrvicu dobre volje i zauzetosti za polaganje ispita. I sve će dobro proći. Ovih dana, više nego tijekom predavanja, šuškaju knjige i skripte, čuje se (poneki – ?) novi i nepoznati termin, traže se savjeti starijih… S jedne strane muka se muči s egzegezom Knjige Postanka pa se borimo s nepoznatim čovjekom poput Jakova; s druge pak strane uče se dijelovi liturgijskoga ruha grkokatoličkoga vladike; zatim o značenju i povijesti pojma filioque; neki pokušavaju vidjeti EU kao Augustinovu Državu…
To je naša svakodnevica!
Zna proći dan da se i ne vidimo osim na zajedničkoj molitvi, misi i obrocima. Nešto nam u ovo vrijeme i kapelica postane mjesto češćih i dužih susreta. Ipak, zaštitnik kapelice je i naš veliki zaštitnik – sv. Josip Kupertinski. Tu je svakako i neizbježna kava, sada u 15.30 sati.
Dragi čitatelji i posjetitelji naših stranica, sjetite nas se u svojim molitvama. Hvala!

Molitva sv. Josipu Kupertinskom

Dobri Bože, zahvaljujem Ti na svim darovima koje mi daješ.
Udijeli mi milost da se uvijek njima služim Tebi na slavu, za svoje posvećenje i na dobro drugih.
Daj da uvijek budem radosna srca.
Blagoslovi moje roditelje i bdij nad mojim učenjem.
Prosvijetli moje učitelje, nastavnike i profesore, a budi na pomoć i mojim školskim prijateljima i prijateljicama.
Utječem Ti se po zaslugama i po zagovoru sv. Josipa Kupertinskoga, koji je i sam iskusio teškoće učenje i tjeskobe ispita, ali je doživio i radost da za svoj trud – uz pomoć svoje drage nebeske Majke Marije – bude nagrađen.
Molim Te, vodi moju pamet, učvrsti moju volju i potakni velikodušnu zauzetost, da tako ispunim svoje dužnosti i zaslužim uspješno položiti ispit pred kojim se nalazim.
Amen.

Ovaj tekst je objavljen u: Uncategorized, Vijesti. Both comments and trackbacks are currently closed.