• Dođite k meni svi vi koji ste umorni i opterećeni i ja ću vas odmoriti Mt 11,28

Ustani i pođi – Tečaj Filip

Zajednička fotografija sudionika Tečaja Filip

Od 8. do 10. 2011. travnja u svetoduškom samostanu franjevaca konventualaca, održao se Tečaj Filip u organizaciji Evangelizacijske zajednice koja djeluje na Svetom Duhu. Tečaj Filip prvi je tečaj u nizu koji se održavaju u sklopu Škole nove evangelizacije.

Potreba nove evangelizacije glavni je zadatak crkve u 21. Stoljeću. Situacija u kojoj se trenutno nalazimo i više je nego zabrinjavajuća, svjedoci smo brojnih duhovnih kriza društva u kojem živimo. Društvo je to koje je izgubilo svoje uporište i smisao svoga postojanja. Društvo je to koje je izbacilo Boga iz svoga života. Osoba Isusa Krista i njegova Radosna vijest, čini mi se, postaju sve više običaj, lijepa tradicija koju treba njegovati, čuvati i održavati, a zaboravljamo da je On Put, Istina i Život.

Kako vratiti Boga u središte našega života? Suočavamo se sa jednom paradoksalnom situacijom, mi u Hrvatskoj, ali i u Europi i svijetu, imamo katolike, vjernike koji se takvima izjašnjavaju, ali koji su daleko od Krista, Crkve, vjere i Boga? Crkva nije više u situaciji da treba navijestiti prvi put Radosnu vijest, nego je potrebno probuditi kršćane, posvjestiti im pripadnost Kristu, učiniti da u njihovim srcima odjekne Kristova spasenjska poruka.

Grupa mladih koja se okuplja u župi svetoga Antuna Padovanskog i u samostanu Svetoga Duha, aktivno se uključila u potrebu Crkve za novom evangelizacijom i u suradnji s fra Josipom Blaževićem i nekim bogoslovima, ponudila našoj župi jedan vrlo zanimljiv način na koji se može prenijeti Isusova poruka – Tečaj Filip.

Tečaj je izrazito dinamičan, nadasve kreativan i maštovit u prenošenju vječnih istina naše vjere. Od svojih sudionika traži aktivno udioništvo kako bi ponovno otkrili svoju pripadnost Kristu, kako bi u sebi probudili svijest o kršćanskoj pripadnosti. Kroz niz kateheza, dinamika, rada u skupinama, ali i osobne molitve, razmatranja i euharistije nastoji se potaknuti sudionike da i sami započnu djelo evangelizacije i to u svome svakodnevnom životu na poslu, obitelji, školi ili faksu.

Bilo je vrlo radno, ali veselo protekli vikend na Svetom Duhu. Ugodnu atmosferu pogledajte u našoj fotogaleriji.

[nggallery id=16]

Ovaj tekst je objavljen u: Vijesti. Both comments and trackbacks are currently closed.