• A sada: ostaju vjera, ufanje i ljubav – to troje – ali najveća je među njima ljubav 1 Kor 13,13

Veličina malenih

Datum 11. ožujka veliki je dan za naš fakultet. Tog datuma slavimo Dan Katoličkog Bogoslovnog Fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Svečana proslava se održala u prostorijama međubiskupijskog sjemeništa na Šalati.

Uvodnu riječ imao je dekan KBF-a prof. dr. Tonči Matulić, koji je pozdravio sve okupljene, među kojima su bili Veliki Kancelar KBF-a Josip kardinal Bozanić, rektor Zagrebačkog Sveučilišta prof. dr. Aleksa Bjeliš, predsjednik HAZU-a akademik Zvonko Kusić te mnogi drugi ugledni dekani i dekanice iz Zagreba i regije. Također su bili prisutni i predstavnici vlasti grada Zagreba.

Za nas bogoslove, ovaj dan je na poseban način radostan, a razlog naše radosti je dodjela diplome našem đakonu fra Vladimiru Vidoviću, koji je postao diplomirani teolog, te dodjela priznanja fra Milanu Geli kao jednom od najboljih studenata u akademskoj godini 2012./2013.

Najljepše želje

Fra Vladimiru i fra Milanu od srca čestitamo te im želimo daljnji uspjeh u njihovom radu. Neka ih Bog Otac blagoslovi i izlije na njih obilje darova Duha Svetoga kako bi i dalje bili vjerni svjedoci Krista, svojim radom, uspjehom, zalaganjem te svjedočanstvom života.

fra Marko Parat

Ovaj tekst je objavljen u: Povodom, Vijesti.