• Zapovijed vam novu dajem: ljubite jedni druge Iv 13,34

Virtualno prijateljstvo

„Ako ti znaš što je prijateljstvo, zašto se ne ponašaš kao prijatelj/ica? Zar misliš da prijateljstvo treba zauvijek ostati na istoj razini? Zar se ono ne bi trebalo razvijati i postajati svakoga dana sve bolje, savršenije, radosnije i slađe? Zar se ne bi prijatelji trebali češće susretati, pričati oči u oči?“

AMISCI FLIPPIU

Često se znam zapitati kakva su moja prijateljstva i kakav sam ja to prijatelj… Jesam li prijatelj u punom smislu te riječi ili je to za mene samo još jedan pojam čije značenje trebam pogledati u rječnik stranih riječi? Kada kažem da sam prijatelj, jesam li dostojan značenja te riječi ili je samo prilagođavam sebi i svojim potrebama?
Danas je na snazi, kako bih ja to rekao, „facebook prijateljstvo“! „Facebook prijateljstvo“ je prijateljstvo takve naravi da, kada mi odgovara onda sam „online“, a kada mi ne odgovara i kada nisam raspoložen, onda sam „offline“! Kada nešto trebam onda je tu „inbox“, a kada želim nestati , tada me nećete vidjeti „on network“ dok se ne poželim vratiti u „real virtual world“!
Kamo je nestalo prijateljstvo?
Zar naši prijatelji zaslužuju da budemo malo „online“, a malo „offline“, kako nama odgovara? SMATRAM I VJERUJEM DA NE!
Ako želimo biti pravi prijatelji , budimo onda uvijek „online“ u životima svojih prijatelja, a ne samo u virtualnom svijetu! Budimo uvijek „up to date“ s događanjima i promjenama u životu naših prijatelja, ali također dopustimo da naši prijatelji budu „up to date“ s našim životom. Ako nisu, „update now“! Živimo s našim prijateljima i komunicirajmo oči u oči, a neka virtualni svijet bude samo sporedno sredstvo, a ne glavno sredstvo prijateljevanja!

Ovaj tekst je objavljen u: Povodom, Uncategorized. Both comments and trackbacks are currently closed.